EK-blogi, Nostoja

Uskomme yhä ihmisiin, tunnustaa haisunäätä

Haisunäätä vierailee Sandra Mendelsonin blogissa 7.6.2018 ja puhuu kuolemasta ja siitä, että se on vain ihmisten luoma käsite.  (Niinpä. Ihmiset ovat luovaa porukkaa. Olemme luoneet paljon pieleen, mutta meillä on myös voima luoda jotain oikein… jos niin haluamme. Me olemme luojia, niin ”hyvässä” kuin ”pahassa”. Emme voi syyttää tästä sotkusta ketään muita, kuin itseämme.) Eläimet kuitenkin jaksavat uskoa ihmisiin — hyvä että joku uskoo!! :o} On vuosien varrella muutama muukin eläin todennut (tämän blogin käännöksissä) että he jaksavat uskoa ihmiseen. Wau!–L

Monet eläinkommunikoijat eripuolilla maapalloa ovat saaneet saman viestin: eläinkunnalla ei ole ongelmia ”kuoleman” hyväksymisessä. Ajattelin, että nauttisit tästä haisunäädän perspektiivistä aivan erityisesti, sillä hän puhuu hienosti viestien rinnalla, mitä olen saanut hevosilta, tiikereiltä, linnuilta jne.

”Puhun kuolemasta, koska meille sellaista ei ole olemassa. Se on ihmisten käsite. Me yksinkertaisesti hengailemme kehoissamme, kunnes ne murtuvat, sitten lepäämme hieman ja saamme uuden mallin, kuin uuden auton. Ja jos ajattelet, että valitsemme aina saman valmistajan ja värin, olet vääärässä. Valitsemme paljon erilaisia kulkuneuvoja ja opimme paljon erilaisia oppiläksyjä.”

”Tällä kertaa olen haisunäätä. Seuraavalla kerralla mursu, ehkäpä. Tai pyöriäinen. Tai jopa ihminen, mutta sinun pitää olla valmis siihen, sillä se on monimutkaista ja sinun on elettävä päässäsi ja aistisi ovat tylsistyneet. Saan päänsärkyä pelkästään sellaisen ajattelemisesta.

”Ihmisenä oleminen on kuin valitsisi jättää taakseen puutarhan ja sitten viettää koko elämänsä tekemällä kahta eri asiaa 1) sen tajuamista, että puutarha todella on olemassa ja 2) yrittämistä löytää sinne takaisin. On kuitenkin tärkeää kokea se, sillä ihmiset voivat edistää asioita aivan toisella tapaa kuin muut lajit, jos heidän intentionsa on korkealla. He voivat kerätä yhteen kaiken oppimansa ja luoda konkreettisen todellisuuden, joka on meille kaikille eduksi. Heidän voimansa on ihmeellinen silloin, kun se valjastetaan kunnolla ja keskitetään hyvään.

”Uskomme yhä ihmisiin. On niin monia, jotka ovat omistautuneet tien löytämiseen ulos tästä sotkusta. Kiitos, että jaat tämän muiden kanssa.”