EK-blogi

Mitä suurin väärinymmärrys

Sandra Mendelson kirjoittaa hyönteisistä blogissaan 16.2.2023. Ehkäpä tämä postaus saa sinut muuttamaan mielesi kun seuraavan kerran haluat talloa ötökän kengänpohjallasi heti ensinäkemältä. 🤔 –L

HYÖNTEISET.

Me tuhoamme niitä.

Murskaamme niitä.

Kiroamme niitä.

Pelkäämme niitä.

Inhoamme niitä.

Irvistelemme inhosta koska heidän ulkonäkönsä ei miellytä meitä. Silloinkin, kun ne ovat täydellisen harmittomia, eivätkä aiheuta minkäänlaista vahinkoa.

Oikeastaanhan emme tiedä niistä mitään, emmehän? No, muutama laji, lähinnä heinäsirkat ja kuoriaiset ovat suoneet minulle sen verran huimia näkökulmia, että niitä on vaikea saada mahtumaan yhdelle paperille. Mutta tässä muutama kohta, jotka heilauttivat omaa perspektiiviäni asiaan:

Heinäsirkka: ”Suhteemme ihmisiin on saanut monet kasvot läpi historian. Olimmepalkittuja lemmikkejä muinaisessa Egyptissä sekä Kiinassa. Kauniisti laitettuja taloja omistettiin vain meitä varten. Mutta nyt meitä tuholaistorjutaan serkkujemme torakoiden ohella.”

Ihmisille antamisesta:

Heinäsirkka: ”Tahdomme nähdä itsemme taiteilijoina, luomassa jotakin kaunista, mitä te voitte kuunnella. Se KAIKKI tehdään energialla. Me soitamme sen siipiemme välissä, liikutamme sitä ympäri saadaksemme aikaan erilaisia ääniä — nuotteja, kuten te niitä kutsutte. Kuten viulu; meidän siipemme ovat instrumentin perusta/vartalo ja tuuli on se jousi, missä nuotti luodaan. Perustuen tuuleen, lämpötilaan ja ilman kosteuteen, me voimme tuottaa nuotteja aivan loputtomiin. Tunnemme suurta iloa luodessamme näitä ääniä. Pidättekö niistä?”

Minä: ”Kyllä, kyllä ne ovat hyvin kauniita, kiitos!!”

Heinäsirkka: Tahdomme ihmisten olevan onnellisia ja rauhallisia ja yritämme soittaa heille musiikkia, joka rentouttaa ja saa nukahtamaan. Nuottimme ovat erityisesti sitä varten. Onko ihmisillä aavistustakaan siitä, että teemme näin?”

Minä: ”Yleisesti ottaen, ei. He ajattelevat, että kaikki mitä eläimet tekevät on vaistonvaraista ja liittyy heidän omaan selviytymiseensä.”

Heinäsirkka: ”Se on surullista. Sinun pitää kertoa heille että me (kaikki eläimet) tahdomme ihmisten tuntevan onnea samalla tavalla kuin me tunnemme. Ja niinpä minä istun tässä, toivoen tuovani sinulle hieman iloa tämän informaation myötä.”

”Ihmiset eivät näe tarkasti eläinten maailmaa. Te tarkkailette puhtaasti kehon tarpeita, joita meillä kaikilla on ja jotka pitää hyväksyä.”

”Me puhumme intentiostamme — joka on pääasiallisesti jonkin asian luomista kaikkien hyväksi. Tämä on motivaatiomme — meidän vaikuttimemme syyn takana.”

”Eikä vain niin, mutta on paljon muuta hyvää, mitä voimme tehdä, mitä tiedemiehet eivät ole vielä tajunneet. Se voi muuttaa teidän maailmaanne dramaattisesti, kun opitte miten meidät voidaan valjastaa kaikkien hyvinvointiin. Ja me tekisimme sen kaiken halukkaasti.”

”Uusi suhde meidän [hyönteiset] kanssa muuttaa maailmanne. Meidän täytyy pysytellä piilossa, koska vaikka rakastattekin musiikkiamme, teidän kauneusihanteenne on rajoittunut ja se tekee teistä ihmisistä raajarikkoja. Teidän pitää päästä ylitse automaattisista reaktioistanne, tuntea meidät ja havaita meidät sieluina / energeettisinä olentoina muodoissa, jotka ovat eivät ole tärkeitä meidän yhteytemme kannalta. Meidän muotomme ja teidän muotonne toimivat ajoneuvoina meidän sielunopeillemme.”

Mitä ihmiset eivät ymmärrä on, että se miten he kohtelevat hyönteismaailmaa, siirtyy heidän evoluutioonsa / heräämiseensä. Massatuho jatkuu. Ja jopa ne, jotka ovat kaikkein ystävällisempiä eläimille, tallaavat päällemme sekunnissa.”

”Silmien sulkeminen on avain pääsyyn siihen pisteeseen, ettei muotomme enää vaikuta teihin. Tämä auttaa teitä näkemään myös toisenne eri tavoin.”

Liian nopeita päätöksiä tehdään sen suhteen, miten silmänne kohtaavat ehdollistamisen, joka teille on syötetty.”

”Ole ystävällinen ja kerro kaikille silmien sulkemisen tekniikkaa ja meidän energiamme tuntemisen opettelua, sen sijaan, että reagoidaan meidän ulkomuotoomme. Meissä on suuri määrä rauhaa ja rakkautta, jonka tunnette, jos vain jatkatte yrittämistä, ettekä anna periksi sen suhteen, että saatte murrettua itsenne ulos tuomitsemisen pyörästä.”

”Puhukaa sydämellenne: pyytäkää sitä johdattamaan teitä ja tuntemaan meidän sydämemme…”

_____________________

Note: Pelkäätkö hyönteisiä (eläimiä)? Alaskassa asustava eläinkommunikoija Dawn Baumann Brunke on kirjoittanut kirjan siitä, miten meissä pelkoa ja inhoa aikaan saavat ”varjoeläimemme” voivat auttaa meitä sieluntutkailussa ja näyttää meille mistä meidän omassa varjopuolessamme oikein on kyse. — On aika lakata kutsumasta eläimiä rumaksi, tyhmäksi jne. – sillä sanat (sanotut sekä ajatellut) sattuvat. Eläimet tietävät varsin hyvin, mitä heistä ajatellaan. (Kirja on englanninkielinen.) –L