EK-blogi

Kun lemmikit tekevät tuhmuuksia…

…he pyrkivät hyvin usein näyttämään sinulle suhteesi epätasapainoja… Jos vain olet halukas näkemään sen, sanoo Sandra Mendelson blogissaan.

Linnut kertoivat minulle kauan sitten: ”Vastoin yleistä uskomusta, emme hyökkäile ihmisten kimppuun julmuuttamme tai suojellaksemme nuorukaisiamme; yritämme joskus vain saada jonkun henkilön huomion ja herättää heidät näkemään, mikä heidän elämässään on vialla, joka pitäisi muuttaa — ja että se aiheuttaa heille murhetta. Keinomme näyttävät julmilta ihmisten näkökulmasta. Viestejämme ei ymmärretä, koska ihmiset eivät koskaan ymmärrä, että teoillamme on jokin merkitys, tai että me saattaisimme tietää jotakin, mitä he eivät tiedä omasta itsestään.”

Kotonamme asustavat eläinkumppanimme pyrkivät usein kertomaan meille aivan samanlaisia asioita. Asiakas otti yhteyttä ja kertoi minulle kissoistaan, Sagesta ja Paawnista ja heidän tuhmuuksistaan. Erityisesti Paawni pissaili hänen aviomiehensä asioiden päälle. Jos hän pudotti pyyhkeen lattialle, Paawni meni sen päälle ja pissasi siihen. Sage astui esiin ja sanoi seuraavaa:

”Olen yrittänyt saada ihmiseni huomion pienillä tuhmuuksillani. Kuten monet ihmiset, hän luulee, että kyseessä on kissan ongelma, kun sen sijaan pyrin näyttämään hänelle, mitä on vialla hänen elämässään ja mitä asiaa ei oteta huomioon. Tiedän, että ihmisille on hyvin vaikeaa päästä tähän lopputulokseen: nähdä meidän outo käyttäytymisemme ja katsoa ensin sisäänpäin, etsien syytä omasta itsestään. Kukaan ei tahdo osoitella sormella, mutta on jotakin työtä, mitä teidän ihmisten tulee tehdä… teidän pitää olla rehellisiä toistenne kanssa tavoilla, joilla ette ole nyt — se on edustalla ja keskiössä. Me kuulemme teidän ajatuksenne ja tunnemme sydämenne — ja kun ne eivät ole avoinna tai ne ovat sulkeutuneita toisiltaan — niin me tiedämme sen.”

Asiakkaani sai heti ahaa-elämyksen: ”Kaksi kissaani ovat aivan kuin näytelleet näytelmää edessämme. Sanoen, että tässä olette te kaksi. Miltäs tämä sinusta tuntuu?

Aviomieheni ja minä puhuimme asiasta tänä aamuna. Olemme aloittaneet suuren keskustelun!!”

Niinpä… ennen kuin syytät lemmikkikamuasi huonosta käytöksestä, saatat ensin haluta katsoa peiliin.

Siunauksin, Sandra

Sandran kirjat ovat täynnä vastaavaa eläinviisautta.