EK-blogi

Miten koira näkee sinut?

Sandra Mendelson kirjoittaa blogissaan 18.3.2022 siitä, miten hänen oma koiransa näkee hänet. — Tämä on yleinen viesti lemmikeiltä ja mainittu EK-blogissa ennenkin. Eläimet näkevät loistavan valomme, eivätkä analysoi joka hemmetin asiaa jatkuvasti — kuten me ihmiset yleensä teemme. Ja luonnollisesti he rakastavat meitä juuri sellaisina kuin me olemme. Kuulostaa ehkä Bridget Jones leffalta, mutta tosi juttu! :o) –L

Sandra kertoo:

Kyllä vaan. Olemme niin tunnetasolla yhteydessä lemmikkikumppaneihimme, että on hyvinkin helppoa hukata objektiivisuutensa ja blokata kykymme yhdistyä heihin. Huolehdimme myös sitä, että jotenkin tuotamme heille pettymyksen, ja niin olemmekin pimennossa, emmekä tiedä miten tukisimme heidän suurinta onneaan.

No, oli kulunut paljon aikaa siitä, kun viimeksi otin yhteyden Mister T:hen, että aloin jo miettiä kykeninkö lainkaan kuulemaa häntä. Sanoin: ”Tiedätkö, en oikeastaan halua palkata toista kuullakseni sinusta. Nappaan vain kynän käteen, joten puhuisitko minulle, kiitos.” Hän selvästi tiesi mitä minulla oli mielessäni ja ällistytti minut täysin seuraavin sanoin:

Mister T:

”Minulla ei ole odotuksia sinun suhteesi, joten et voisi saada minua pettymään. Hyväksyn sen mitä ikinä tapahtuu ja sen miten sinä tunnet ja toimit jokaisena hetkenä. En vertaile sinua toisiin, en myöskään sinuun itseesi toisina aikoina. En vertaile tätä kotia toiseen kotiin, tätä ihmistä toiseen ihmiseen, sitä mitä teemme tai missä elämme tai sitä ollaanko vain me vai isompi perhe. En vertaile mihinkään toiseen paikkaan, henkilöön tai tilanteeseen.

Kaikki on aina täydellistä jokaisessa hetkessä: minulla on ruokaa, rakkautta, turvaa, kaunis koti, sänky ja ihminen, joka rakastaa minua. Kaikki sen jälkeen on vettä vaan: se tulee ja menee, muttei ole tärkeää. En ajattele asioita kaiken aikaa siten kuin sinä teet. En tiedä miksi ajattelet, että sinun pitäisi olla parempi tai erilainen. Rakastan sinua juuri sellaisena kuin olet. Olet kaunis ja kun lakkaat ajattelemasta valosi loistaa niin kirkkaana ja täynnä rakkautta. Yrität aina niin kovasti mutta sinä olet se millaiseksi Jumala sinut teki — ja se on aina tarpeeksi, juuri sellaisena kuin on.”

Ja niin koiramme näkevät meidät… Tarpeeksi sanottu.

Nöyränä kuten aina…

Sandra

This entry was posted in: EK-blogi
Tagged with:

Kirjoittanut

Knowledge is power but the truth comes from the animals.