EK-blogi

Kissaneuvosto

Kissat ovat energiatyöntekijöitä kodeissamme ja usein valitsevat myös hoitaa ihmisiään – kodin energioiden hoitamisen lisäksi. Dawn Baumann Brunken kirjassa Animal Voices, Animal Guides eläinkommunikoija Gretchen Kuntz kohtaa kissaneuvoston. (Tämä kirja on jo muutaman vuoden vanha, mutta edelleen hyvä ostos, etenkin jos vasta tutustut aiheeseen. Suosittelen kaikkia Dawnin kirjoja, jos tahdot todella oppia ymmärtämään eläimiä, heidän viisauttaan ja tehtäväänsä maapallolla. Opit samalla paljon uutta itsestäsi… Ota kissojen haaste vastaan näin korona-aikana ja rauhoitu meditoimaan, jos olet jumissa neljän seinän sisällä. Kissasi voi auttaa! –L

Tervehdys. Me olemme Kissa. Olemme osa jokaisen kissan tietoisuutta ja sielua. Olemme yhdistäjiä. Olemme henkiä ja olemme yksi.

Iloitsemme tästä kirjasta. Ihmisten pitää tuntea ja kunnioittaa erilaisia eläinten tietoisuuksia, koska kaikki luodut ja olennot ovat samankaltaisia. Vaikka olemme ryhmä yksilöllisiä kissasieluja, me olemme myös Kissa – se energia, joka edustaa Kissaa ja mitä Kissa edustaa. Esimerkiksi, olemme tarkkaavaisuus ja tasapainoinen energia; rakastamme jahtaamisen ja hengissä pysymisen realismia. Olemme kesyyntyneitä ja sillä tavoin sidoksissa ihmisiin, mutta omasta valinnastamme. Yhdistämme villin ja kesyn kotielämän tavalla, joka on meille ainutlaatuinen.

Koska kissat ovat kesyyntyneitä ja elävät kanssanne, me opimme teistä ja te meistä. Käytämme energiaa koskettaaksemme sydäntänne ja hoitaaksemme teitä, kuten me hoidamme maailmanlaajuista energiaverkkoa. Me myös tasapainotamme energioita ja hoidamme universumin haavoja. Olemme huolissamme tästä maapallosta, sillä rakastamme sen muotoja, ja työnämme on kuroa umpeen rakoa luonnon ja ihmisyhteisöjen välillä, kiinteän ja hengen välillä, universumin ja maapallon. Mutta eniten hoidamme maapallon energioita, sillä olemme sen lihaa.

Nyt tulee oppiläksy kaikille ihmisille, joita me rakastamme. Katsokaa meidän luontoamme. Kissat ovat itsenäisiä. Me kunnioitamme omaa itseämme. Kissaisuus on ainutlaatuista. Kissana olemisessa meidän tietoisuutemme muovaantuu tällä tavalla olemisessa. Useimmat kissat kertovat teille, että nauttivat kissana olemisesta. Kissana olemisen ainutlaatuisuus sopii heille. Se tuntuu oikealta heidän tarkoituksiinsa.

Ihmisenä ollessa teillä on myös oma taajuus. Valintanne olla ihmiskehossa vaikuttaa teihin. Me olemme osa samaa energiaa, mutta meidän energiaosasemme värähtelevät eri tavoin ja meidän kehomme on meidän värähtelytaajuutemme muotoinen. Se miksi otamme tietyn muodon — ihmisen, kasvin tai kissan — liittyy siihen, mitä meillä on opittavaa tässä tietyssä muodossa olemisesta.

Ihmisenä olemisen valinta on melkoinen valinta. Voit oppia niin paljon. Siinä on sekä hyvät, että huonot puolensa. Yksi ihmisen tavoista on etsiä tietämystä. Tämä voi johtaa suuriin asioihin, kuten sairauksien fyysisiin hoitoihin. Mutta fyysisessä maailmassa on niin paljon opittavaa; koneet ja tiedonvälitys niissä, ihmisten kielellä ja kuvina, voivat siirtää huomionne pois sielustanne. Muistakaa — se miten elätte fyysisessä maailmassa vaikuttaa henkenne energioihin, joten on tärkeää pysytellä kosketuksissa ja uskoa omaan, todelliseen itseesi.

Kissat voivat olla avuksi. Tasapainotamme energioitanne ja osoitamme teille esimerkkiä. Kissat ovat ainutlaatuisesti omia itsejään. Jokainen kissa on Kisssa, ja siten hyväksyy roolinsa Kissana maailmassa. Lisäksi, kissat ovat yleisesti ylpeitä kissana olemisestaan. Kissa ei ehkä pidä kaikista muista yksittäisistä kissoista, ja jotkut saattavat olla valaistuneempia kuin toiset, mutta me kaikki tunnistamme jokaisen toisen kissan osana kissana olemisen tilaa. Teidän pitää tunnistaa toisenne samalla tavalla, Ihmisenä, osana samaa olemisen tasoa.

Mutta suurin oppiläksymme on tämä: kunnioitamme itseämme, toiveitamme, sitä ketä olemme syvimmiltämme. Et voi saada kissaa tekemään sellaista, mitä se ei tahdo tehdä ilman painostamista. Tunnemme harvoin syyllisyyttä. Opiskele kissojen yhteisöä ja tulet näkemään että kunnioitamme itseämme. Meidän suhteemme ovat venyviä, mutta elämme aina teidän runoilijanne sanojen mukaisesti: ”omalle itselles rehellinen ollos”.

Omalle itselles, rehellinen ollos.

Sori, Shakespeare! :o)

Muista, olet aina sinä. Voi olla hauskaa leikkiä erilaisena olemisen kanssa, ja on hyväksi kokeilla uusia asioita, mutta sinun tulee aina kunnioittaa itseäsi. Sisälläsi on sielu, kirkkaan loistavana. Kissat voivat auttaa sinua näkemään sen. Katso miten meditoimme — kokeile sitä. Ole hiljaa ja paikoillasi ja tunne sisäinen itsesi. Tiedä, että minne kuljetkin ja ketä ikinä tapaatkin, sielusi on yhä siellä. Voit muuttaa näkökulmaasi asioihin, mutta olet silti ainutlaatuisesti sinä. Ja aivan kuten kissa on mahtava niin itsenään Kissana ja yksilönä, niin olet sinäkin. Sen tietäminen lievittää pelkoasi ja tulet olemaan ystävällisempi muille ihmisille, eläimille, kasveille, hengille ja asioille. Ymmärrätkö?

Kysykää vapaasti kysymyksiä ja vastaamme teille! Rakastamme ihmisiä ja odotamme innolla tulevia keskinäisiä kohtaamisiamme, missä me kaikki olemme rakkauden, kunnioituksen ja oman itsen, itsemme, tuntemisen energiassa.

Rauhaa, rakkautta ja syvää tietämystä teille, Yhdeltä ja Monilta, jotka Kissoja ovat.

Dawn Baumann Brunke: Animal Voices, Animal Guides: Discover Your Deeper Self through Communication with Animals (2009). Sivu 99-101.