EK-blogi

Kimalaisviisautta

Edellisen postauksen lähteenä olevassa kirjassa tavataan myös kimalainen (mehiläinen). Dawnin haastatellessa eläinkommunikoijakolleegaansa kirjaa varten kimalainen lensi Penelope Smithin nenän edestä ja kesken kaiken selvisi, että silläkin oli sanottavaa. — Siitä tuli kirjan yllätysvieras ja se jakaa hyvin samankaltaisen viestin kuin kissaneuvosto aikaisemmin. Kaikki ovat yhtä ja sen minkä teet yhdelle kimalaiselle, teet kaikille kimalaisille… He eivät tosin takerru pieniin yksityiskohtiin – ei edes siihen, että ihminen saattaa saada päähänsä talloa kimalaisen hengiltä. Alla siis suuria kimalaisviisauksia niille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja erillisyyttä sosiaalisen eristäytymisen merkeissä. Mekin olemme Yhtä. Vain ajatuksemme erottavat meidät muista — eivät suinkaan seinät! –L

Edustan kimalaisia. Eroamme muista kimalaisista. Emme asu kennoissa. Emme kuulu ryhmiin. Zoomailemme kaikkialla maailmassa minä ja minunlaiseni. Olemme yksi olento, joten en erottele tätä kehoa tässä paikassa muiden kehojen kanssa muissa paikoissa, koska me zoomailemme kaikkialla.

Kimalaiset eivät elä kovin pitkään. Kehomme maatuvat hyvin nopeasti. Teistä se näyttää siltä, että elämme lyhyen hetken. Meille elämämme on ikuisuus. Elämme kaikissa muodoissamme yhtä aikaa. Joten jos yksi pala putoaa maahan, me jatkamme. Olemme sekä kimalaisyksilö että Yksi Kimalainen ja kaikki meistä tietävät sen. Kimalaiset ovat ainutlaatuisia….

(Ha! Ei ole yhtään lajia, joka ei ajattelisi noin!”, hihkaisi Penelope.)

Kimalaiset ovat ainutlaatuisia, jatkoi kimalainen. Meillä on ainutlaatuinen keino kulkea maapallon ympäri. Kimalaisina kunniotamme sekä nuorempia että vanhempia muotojamme. Se kaikki kuuluu elämän jatkumoon ja se kaikki on osa meitä. Kun sinulla on kimalaisen tietoisuus, ymmärrät, että et ole erillinen osa mistään ja että kaikki on jatkuvaa solujen muuntautumista.

On hyvin tärkeää tässä ajassa olla sotkeentumatta ajatuksiin erillisyydestä. Me kimalaiset emme vastusta mitään, jopa jos meidät murskataan tai leikellään; me yksinkertaisesti tunnemme kaiken osana seuraavaa muuntautumista. Olemme niin tiivisti yhtä kaikkien nuorten kanssa ja kaikkien vanhojen kanssa — kaikkien kimalaisten kanssa — ettemme kärsi siten kuin te. Ainoa syy tuntemaanne kärsimykseen on teidän erillisyyden tuntemuksenne, erillisyyden ajatuksenne.

Suosittelenkin, ettette enää näe itseänne nuorena tai vanhana vaan itsenne jatkumona, tunnette nuorena olemisen herkullisuuden ja vanhana olemisen herkullisuuden.

Ette tunne enää, että olette jotakin, joka on erossa muista. Tunnette yksinkertaisesti elämän liikkeen ja koette kaiken ilon, kaiken kivun, kaikki tunteet yhtenä jatkumona. Tämä on kimalaisviisauden ydin.

Dawn Baumann Brunke: Animal Voices, Animal Guides: Discover Your Deeper Self through Communication with Animals (2009)