EK-blogi

Pelko pois koiralta

Laura Stinchfield bloggaa Fritz-koirasta 14.1.2021. (Tarina löytyy myös Facebookista.)

Tämä on Fritz. Hän on 14-vuotias. Siitä saakka, kun hänen koirasiskonsa (Penny, musta lab) kuoli, hänellä on ollut suolisto-ongelmia. Minulle kerrottiin, että Penny nukutettiin koska hänellä oli ongelmia munuaisissa sekä lymfooma.

Kun sain ensikontaktin Fritziin hän kertoi: ”Minun pitää kertoa sinulle jotakin kamalaa. Penny hukkui veteen. Kyllä vain. Veteen.” Hän toisti sitä sitkeästi.

Kun olin keskustellut asiasta hänen omistajansa kanssa tovin, hän yhtäkkiä muisti, että hänen äitinsä Bailey-spanieli kuoli hukkumalla vuosi takaperin. Fritz lähestulkoon hukkui pentuna. Hän oli kuullut tarinan Baileyn hukkumisesta ja oletti, että eläimet kuolevat hukkumalla.

Suloinen kaveri. Kuvittele miten peloissaan sen on täytynyt olla.

Tämä muistutuksena siitä, miten tärkeää on selittää muille eläimille talossa se prosessi, miten heidän rakastamaansa sisarusta autetaan siirtymäriitissä rajan yli. Muuten he tekevät omia olettamuksia kuunnellessaan meitä, meidän kokemuksiamme — ja meidän omat pelkomme sekoittuvat heidän pelkoihinsa.

Kun olin selittänyt kaiken Fritzille hän vastasi: ”No, minusta on kiva mennä kävelylle sinne hiekkatielle. Sen reunamilla on todella kauniit maisemat. Pidän niin kovasti olla siellä.”

Tämä on todella mahtavaa, sillä hänen ihmisensä työskentelee viinitilalla, ja siellä tehtyjen kävelyjen aikana hän tuntee Pennyn hengen kaikkein parhaiten lähellään.

Fritz on fiksu ja ainutlaatuinen pikkukaveri.

Laura Stinchfield, The Pet Psychic

This entry was posted in: EK-blogi
Tagged with: ,

Kirjoittanut

Knowledge is power but the truth comes from the animals.